Find Sommerhuse og ferieboliger på Rømø

Højdepunkter på Rømø

  • Østersbanker
  • Lakolk Badestrand
  • Tønnisgård Naturcenter
  • Skønne naturoplevelser
  • Bunkers i Tvismark Plantage

Det bedste Sommerhuse og ferieboliger på Rømø

Gæsterne er enige: disse ophold er højt vurderet med hensyn til beliggenhed, renlighed og meget mere.
mere...
Bolimark, Rømø
Ferieudlejning • 51 m² • 2 Soveværelser
3,0
(3 anmeldelser)
Dette indbydende sommerhus ligger i det populære Bolimark på Rømø og rummer fire feriegæster. Oplagt til familieferie, da der er legehus, gynge og sandkasse på grunden. De voksne kan slappe af i behagelige havemøbler på terrassen og nyde synet af de små der tumler sig i haven. Der er ca. 1,5 km til øens fantastiske brede strand og det brusende vesterhav, det er et besøg værd uanset årstid. Det er oplagt at tage på tur med naturvejleder, der kan fortælle alt om øens helt specielle økosystem.
fra 268 kr. / nat
mere...
Kongsmark, Rømø
Ferieudlejning • 105 m² • 4 Soveværelser
4,0
Velindrettet sommerhus med overdækket sydvestvendt terrasse, med adgang fra køkkenalrummet. Her kan I nyde alle dagens måltider i den friske luft. Huset er omkranset af lægivende bevoksning, som også giver en høj grad af privatsfære. Rømø er et dejligt område til ferie, hvor der både kan slappes af men også være aktive. Øen er gennemskåret af cykelstier og der er anlagt flere gode ruter til en oplevelsesrig tur. Den brede strand er både mulig at cykle på, men her tillades også biler. Tag madkurven med og tilbring en dejlig dag på stranden, hvor maden kan nydes med betagende udsigt over Vest...
fra 394 kr. / nat
mere...
Rømø Havneby, Rømø
Ferieudlejning • 220 m² • 3 Soveværelser
3,7
(2 anmeldelser)
Med sine 220 m² danner dette dejlige feriehus en god ramme om familiens ferie - det er endog helt ideelt til to familier. Huset, der har et badeværelse med spabad samt et gæstetoilet, byder på en god totaloplevelse. Der er adgang til saunaen fra badeværelset. Husets veludstyrede køkken er kombineret med opholdsstuen med brændeovn. Der er et dejligt lyst aktivitetsrum med diverse aktiviteter og mulighed for hygge i sofaen foran den store fladskærm. Udenfor er der også tænkt på børnene, da der er legeredskaber på grunden. Huset ligger nær ved Sønderstrand.
fra 617 kr. / nat

Populære Destinationer på Rømø

Priser og tilgængelighed

Priser på ferieboliger på Rømø

863 kr.til 3 dec. - 10 dec.
989 kr. årligt gennemsnit
dec.
jan.
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
Tilgængelige lejemål per uge

Ferieudlejninger tilgængelighed på Rømø

47%til 3 dec. - 10 dec.
44% årligt gennemsnit
dec.
jan.
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
Procentdel af tilgængelige lejemål

Ferieboliger og sommerhuse på Rømø

Erobre det danske øhav fra et sommerhus på Rømø!

På den rolige ø Rømø har du valget mellem mange forskellige typer af sommerhuse og ferieboliger, hvor du kan nyde både Vesterhavets brusen og hyggen i de små byer på øen. Over halvdelen af sommerhusene på Rømø ligger i eller omkring øens hovedby Havneby, mens øens øvrige sommerhuse ligger spredt i og omkring de andre små landsbyer i centrum og øst på øen. Da Rømø ikke er stor, så er det nemt at komme rundt, uanset hvor du lejer et sommerhus. Du kan derfor nemt kombinere en tur til Rømø med både landsbyliv og skønne ture i naturen.

Ferieboliger for enhver på Rømø

Rømø har på et omfattende udbud af sommerhuse trods øens begrænsede størrelse. Her er både typiske danske sommerhuse i træ, ferieboliger i mursten med stråtag og moderne ejendomme med store glaspartier vendt ud mod naturen eller mod havet. Ferieboligerne på Rømø findes i mange forskellige størrelser, så uanset om du søger en feriebolig til to eller til 8, så findes din feriebolig her. Mange af husene er topmoderne indvendigt med alle faciliteter, og ofte har de både terrasse og grillfaciliteter, så du kan nyde den danske sommer under åben himmel. Da Rømø er et populært ferieområde året rundt, har en stor del af ferieboligerne sauna eller pejs, så de besøgende kan holde varmen på de lidt køligere dage.

Ferie på Rømø

Beliggenhed og orientering

Strand i vest, land i øst

Rømø ligger ca. 10 km ude i Vesterhavet i den sydvestlige del af Jylland, syd for Fanø og nord for den tyske ø Sild. Der er blot 559 indbyggere på Rømø, som dækker et område på 128,86 km². Mod nordøst på det jyske fastland er Ribe den tætteste større by 38 km væk, mens Tønder ligger 45 km væk mod sydøst. Landskabsmæssigt kan Rømø opdeles i tre primære områder: I vest finder ligger et langt nord-sydgående område med sandstrande. Midten af øen består af flere klitbælter, mens den østlige side består af agerlandområde, som ligger i læ af klitterne, samt øens bebyggelser. I klitbælterne ligger flere søer og vandreklitter.

Lille ø, et væld af muligheder

Rømø ligger i Vadehavet og er en af de danske vadehavsøer. Den er forbundet med fastlandet med Rømø-dæmningen, som er 9.2 km lang. Øens fantastiske placering giver et utal af muligheder for forskellige aktiviteter. Der er to byer på Rømø, Havneby og Lakolk, hvor førstnævnte er øens hovedby, mens Lakolk mere er en turistby og blev anlagt som badeby tilbage i 1898. Naturen er en stor del af Rømø, og det er oplagt at tage på vandreture i Vesterhede, Kongsmark og omegn. Området omkring Toftum er ideelt til cykling og fiskeri, mens Lakolk har flere butikker og restauranter. Rømø Kirkeby er et godt sted, hvis man vil dykke ned i øens historie, mens Kromose er et godt udgangspunkt for guidede ture ved vadehavet. Uanset hvor du lejer et sommerhus på Rømø, er der spændende muligheder. Hvor vælger du at leje dit sommerhus på Rømø?

Aktiviteter for rejsende

Rømø for strandelskere

Rømøs brede strande er et paradis for strandsport som kitesurfing, sandsejlads, ridning eller drageflyvning. I september er der endda en stor dragefestival, hvor fantasien får frit spil for både store og små! Lakolk Badestrand er øens mest populære strand med blødt sand og lav vanddybde. Det er tilladt at køre i bil på stranden, dog er det på eget ansvar og med en hastighedsbegrænsning på 30 km/t. Stranden er mellem 1-3 km bred, 12 km lang og strækker sig ned til Sønderstrand. Og netop Sønderstrand er stedet at tage hen, hvis man vil nøgenbade. Gå en halv kilometer ned af stranden, hvor bilkørsel ikke er tilladt, så kommer man til det område, hvor naturisterne holder til.

Rømø for naturelskere

Når du går ud af dit sommerhus på Rømø vil du ofte befinde dig på en grusvej og være helt tæt på naturen. For øen er lille og kun lidt bebygget. Her hersker naturen og dens kræfter. I den sydlige del af øen ligger Kirkeby Plantage som huser både enge, moser og en lille skovsø. Der er også et område med både fyrre-og egetræer. Og naturligvis masser af klitter. Den højeste klit er Spidsbjerg på 17 meter. For at kommer herop må man først tage en tur igennem et større lyngområde og derefter bestige en trætrappe med 50 trin. Men så får man også en belønning i form at Rømøs bedste og smukkeste udsigt. To gange om året kan du opleve det fascinerende naturfænomen på Rømø: “sort sol”. Det dannes om foråret og efteråret, når flokkene af trækfugle i gigantiske flokke “danser” på himlen. Det ser ud som om himlen er ved at formørke, hvorfor begivenheden kaldes den "sorte sol".

Rømø er opstået efter en stormflod og er egentlig blot en sandbank, som med tiden er vokset. Hvornår Rømø opstod ved ingen, men øen er nævnt på skrift i 1190 under navnet Rimma.

Top 5 rejsetips på Rømø

1. Museet Kommandørgården

Rømø har en fortid som tilholdssted for hvalfangere, og kaptajnerne på hvalfangerskibene boede i Kommandørgården. Denne bygning blev opført i 1746, da Rømø havde masser af hvalfangst. Kommandørgård huser fremragende eksempler på snedkerarbejde og malerhåndværk fra 1700-tallet. En kaskelot strandede på Rømø i 1996, og dens skelet er udstillet i laden, så de besøgende kan komme helt tæt på et af havets store kæmpere.

2. Østersbanker

At gå på østersplukning i Vadehavet er et must, når man besøger Rømø. I dette område findes der stillehavsøsters i tonsvis, som dukker frem, når havet trækker sig tilbage ved ebbe. Tag gummistøvlerne på, en spand i hånden og gå ud på de store østersbanker, som ligger få hundrede meter ude på vadefladen. Selv for de, som ikke spiser østers, er det en stor oplevelse at gå i havet eget spisekammer, langt væk fra kysten.

3.Hvalbenshegnet ved Juvre

I Juvre står der et helt specielt levn fra Rømøs hvalfangertid, nemlig hvalbenshegnet. Rømø havde i slutningen af det 18. århundrede mange hvalfangere. Hvad man derimod ikke havde på Rømø var træ. Derfor tog mange af hvalfangere knoglerne fra de fangede hvaler med hjem og brugte dem som en slags erstatning for træ. Knoglerne blev blandt andet brugt til at bygge hegn. I dag er der kun dette ene hegn i Juvre tilbage, som naturligvis er fredet og repræsenterer et unikt stykke danmarkshistorie.

4. Bunkers i Tvismark Plantage

Rømø har omkring efterladte 50 bunkere fra 2. verdenskrig rundt på hele øen. 15 af disse ligger i Tvismark Plantage, som ligger mellem Lakolk strand og dæmningen. Bunkerne var så store, at det ikke var muligt at sprænge dem væk, og med tiden er mange af dem blevet begravet i sand. De fleste er aflåste, men det er muligt på en guidet tur at komme ind i nogle af dem. Husk at se nærmere på bunkeren med tilnavnet “Mammutbunkeren”, hvor tyskerne havde en enorm radarstilling.

5. Tønnisgård Naturcenter

Lige syd for dæmningen ligger Tønnisgård Naturcenter, som er omdrejningspunkt for et væld af arrangementer og udflugter året rundt. Naturcentret er dedikeret til øens og Vadehavets natur. Herfra kan du deltage i guidede udflugter til både Vadehavet og andre interessante eventyr i det omkringliggende område. Inden de besøgende kaster sig ud i at opleve naturen, kan man med fordel besøge den permanente udstilling “Vadehav og Vesterhav”, som fortæller om naturen og havet omkring Rømø.

Holidu sammenligner hundredvis af hjemmesider for at finde den ideelle feriebolig for dig til den bedste pris.

Booking.com Sommerhuse og ferieboliger på RømøBooking.com Sommerhuse og ferieboliger på Rømø
Airbnb Sommerhuse og ferieboliger på RømøAirbnb Sommerhuse og ferieboliger på Rømø
Vrbo Sommerhuse og ferieboliger på RømøVrbo Sommerhuse og ferieboliger på Rømø
Bookiply Sommerhuse og ferieboliger på RømøBookiply Sommerhuse og ferieboliger på Rømø
FeWo-direkt Sommerhuse og ferieboliger på RømøFeWo-direkt Sommerhuse og ferieboliger på Rømø
Abritel Sommerhuse og ferieboliger på RømøAbritel Sommerhuse og ferieboliger på Rømø
HRS Sommerhuse og ferieboliger på RømøHRS Sommerhuse og ferieboliger på Rømø
500+ mere
  1. Feriebolig
  2. Danmark
  3. Region Syddanmark
  4. Vestkysten
  5. Vesterhavet
  6. Rømø