Find Sommerhuse og ferieboliger på Fanø

Højdepunkter på Fanø

 • Østersbanker
 • Fantastisk strand
 • Sælkolonier
 • Sønderho
 • Skønne naturoplevelser

Det bedste Sommerhuse og ferieboliger på Fanø

Gæsterne er enige: disse ophold er højt vurderet med hensyn til beliggenhed, renlighed og meget mere.
mere...
Fanø, Vesterhavet
Ferieudlejning • 88 m² • 3 Soveværelser
I dette hyggelige træ feriehus som ligger på en højtbeliggende klitgrund i Rindby, ikke langt fra stranden, kan I nyde jeres sommerferie. Der er en tilhørende gårdhave, som er lukket mellem feriehus og anneks, her er det er dejligt nemt at have hunde med, da de ikke kan løbe ud af gården. Gå på opdagelse på Fanø, det er en dejlig ø med en fantastisk natur og her er masser at byde på. Hvis man interesserer sig for fugle så kan man på Fanø og især ved vadehavet observere sjældne fuglearter.
fra 521 kr. / nat
mere...
Fanø, Vesterhavet
Ferieudlejning • 65 m² • 2 Soveværelser
3,0
I Esbjerg venter de to færger FENJA og MENJA på at befordre jer til Fanø på ca. 10 minutter. Et rent miljø samt himlen og havet er kendetegnet for Fanø. Øen har sin egenart uden sidestykke. En enestående ø-kultur, hvor alt - lyset, luften og livet - er ganske anderledes. Fanø har et væld af oplevelsesmuligheder. Herunder den enestående natur med de store vidder af lyngklædt hede vekslende med det bølgende klitlandskab og skov med legeplads samt cykel- og vandrestier. Katte er ikke tilladt i huset.
fra 394 kr. / nat
mere...
Sønderho, Fanø
Ferieudlejning • 90 m² • 3 Soveværelser
Et dejligt rummeligt feriehus i rolige omgivelser tæt på Sønderho by og stranden. Huset er hyggeligt indrettet og har to terrasser med havemøbler, der indbyder til udeliv - lav mad på grillen, mens børnene tumler på plænen. Køkken og stue i ét, så I kan snakke med gæsterne i stuen, mens I laver mad. Tag til Sønderho og nyd byen, der har været kåret som Danmarks smukkeste. Efter en lang gåtur ved Vesterhavet, kan I sætte jer til rette i husets helt egen sauna og nyde varmen.
fra 320 kr. / nat

Priser og tilgængelighed

Priser på ferieboliger på Fanø

731 kr.til 3 dec. - 10 dec.
912 kr. årligt gennemsnit
dec.
jan.
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
Tilgængelige lejemål per uge

Ferieudlejninger tilgængelighed på Fanø

31%til 3 dec. - 10 dec.
28% årligt gennemsnit
dec.
jan.
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
Procentdel af tilgængelige lejemål

Ferieboliger og sommerhuse på Fanø

Slap af på Fanø i din feriebolig

På den hyggelige ø Fanø finder du et godt udvalg af mange forskellige typer af ferieboliger og sommerhuse, som ligger fint spredt rundt på øen. På den nordlige del af øen kan du leje en feriebolig i en af de rolige landsbyer Rindby, Nørby og Nordby Sogn. Lad dig fortrylle af de charmerende sommerhuse bygget i træ og nyd, at du kan gå til stranden på få minutter. Der er desuden kun et stenkast til både indkøbs- og fritidsfaciliteter. Foretrækker du det lidt mere stille, kan du vælge at bosætte dig i Sønderho på Fanøs sydspids eller alternativt leje et sommerhus på østkysten. Da Fanø er en mindre ø, er det nemt at komme rundt uanset, hvor du lejer en feriebolig. Du kan derfor nemt kombinere en tur til Fanø med både dejlige oplevelser i naturen og landsbyliv.

Ferieboliger for enhver på Fanø

Fanø byder på et omfattende udbud af ferieboliger og sommerhuse trods øens begrænsede størrelse. Her er både hyggelige ferieboliger i mursten med stråtag, charmerende typiske danske sommerhuse i træ og moderne ejendomme med alle tænkelige faciliteter. Ferieboligerne på Fanø findes i et væld af typer og størrelser, så uanset om du søger en feriebolig til to eller til 8, så findes det her. I mange af ferieboligerne er det tilladt at medbringe husdyr, og ligeledes er mange af sommerhusene klassificerede som børnevenlige. Så godt som alle sommerhuse på Fanø har under 3 km til stranden, og de fleste har både terrasse og grillfaciliteter.

Ferie på Fanø

Beliggenhed og orientering

Strand i vest, land i øst

Fanø ligger i det sydvestlige Jylland blot 2,6 km ude i Vesterhavet lige ud for Esbjerg, hvorfra færgen, som den eneste måde at komme til Fanø på, afgår. Turen tager 30 minutter. Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet, da parken og Vadehavet omkranser hele øen. Syd for Fanø ligger både Rømø og Mandø, mens Ho bugt og halvøen Skallingen ligger nord for øen. Der er 3456 indbyggere på Fanø, som dækker et område på 56 km², hvor øen blot er 15,7 km lang og 3 km bred. De fleste indbyggere bor i Nordby, som ligger mod nord og er ankomsthavn for færgen. I syd ligger byen Sønderho, som er øens andenstørste. Ind imellem ligger de to små landsbyer Rindby og Nørby, som mest blot består af huse og gårde.

Lille ø, pragtfuld natur, rigt dyreliv

Fanø ligger i Vadehavet og er den nordligste af de danske vadehavsøer. Der er to byer på Fanø, Nordby og Sønderho, hvor førstnævnte er øens hovedby og øens handelscentrum. Det er her, man finder de fleste butikker og restauranter. Byen har også en hyggelige havnepromenade. Sønderho i syd tiltrækker mange turister, som nyder denne charmerende lille by. Overalt på øen er det muligt at finde spændende produkter, da her produceres både oste, laks og rom foruden et væld af kunsthåndværksprodukter. Naturen er en stor del af Fanø, og det er oplagt at tage på vandreture eller cykle rundt på øen. Hvor vælger du at leje dit sommerhus på Fanø?

Aktiviteter for rejsende

Fanø for strandelskere

Stranden på Fanø er omkring 15 km lang, og visse steder den mere end 1 km bred. Stranden består af hvid fint sand, så den indbyder til både solbadning og bygning af sandslotte. Mellem Rindby Strand og Fanø Bad er de bedste forhold for at bade, og ved førstnævnte er der om sommeren en livredderstation. Stranden er stor og giver mulighed for, at alle kan lave det, som de har lyst til, om det er at dase i solen, lede efter rav, spille fodbold, surfe eller kitesurfe. I det hele taget er denne strand en stor legeplads for både store og små.

Fanø for naturelskere

Naturen og ikke mindst fauna på Fanø er formidabel og i høj grad påvirket af placering ved havet, hvor tidevandet skifter hver 12 ½ time. Landskabet på Fanø består af klitter, marsk og hede, som man frit kan vandre i. Sydvest for Sønderho ligger der en stor sandbanke, som om sommeren kan huse op til 500 dasende sæler. Tag en guidet tur derud og oplev dette syn på tætteste hold. Øen tiltrækker også trækfugle, som benytter vadehavet og øen som vigtig rasteplads på deres lange rejse. Øen er også kendt for sine mange harer, kaniner, rådyr og pindsvin. Tag cyklen rundt og kom tæt på de mange spændende naturoplevelser, som venter på dig på Fanø.

Fanø og Esbjerg blev brugt som inspiration for øen Sande og kystbyen Morlunde i den engelske forfatter Ken Folletts roman “London kalder” om 2. verdenskrig.

Top 5 rejsetips på Fanø

1. Gå tilbage til tiden for en stund

Sønderho i syd tiltrækker mange turister på grund af byens helt specielle charme. I byens hyggelige og smalle gader ligger der nemlig omkring 300 meget velbevarede og smukke stråtækte skipperhuse. Disse bygninger stammer hovedsageligt fra tiden omkring 1750 og 100 år længere frem, da byen var den jyske vestkyst dominerende søfartsby. Bygningerne er i dag fredede. Gå en tur rundt i de smalle krogede gader og mærk historiens vingesus. Besøg Kåveren, Sønderho Kirke og Fanø kunstmuseum og gå ned til havnen, som ligger i en lille beskyttet bugt.

2. Tag på østersplukning

Østersplukning i Vadehavet er et must, når man besøger Fanø. De store østersbanker kommer til syne ved lavvande, hvorefter de pragtfulde stillehavsøsters ligger frit fremme og nemt kan plukkes. Bankerne ligger få hundrede meter ude på vadefladen, så tag et par gode gummistøvler på, en spand i hånden og nyd turen ud til bankerne i dette prægtige naturområde. Selv for de, som ikke spiser østers, er det en spændende oplevelse at gå på jagt i havet eget spisekammer, langt væk fra kysten.

3.Oplev Esbjergs kæmpe kunstværk

Tag en dagstur til Esbjerg og oplev “De 4 hvide mænd”, som sidder og kigger ud over havet på Sædding Strand nord for Esbjerg og minder lidt om Påskeøens monolitter. Dette imponerende kunstværk hedder egentlig “Mennesket ved havet” og er skabt af kunstneren Svend Wiig Hansen. Skulpturen skal symbolisere det rene menneskes møde med naturen. Kunstværket er 9 meter højt og blev indviet i 1994.

4. Oplev Fanøs bunkere

Fanø var svært befæstet af tyskerne under 2. verdenskrig, og der er i dag omkring efterladte 300 bunkere rundt på hele øen, hvor de fleste ligger på den nordlige del af øen. Det er mulig at komme ind i hovedparten af de efterladte bunkere. Vil man have hele historien med, kan man med fordel tage en guidet ture med Foreningen "Fanø i Atlantvolden", som tager sine gæster med rundt i historiens fodspor i løbet at 2 timer, hvor de gamle bunkere udforskes.

5. Tag på jagt efter “Nordens guld”

Grav eventyren frem og gå på jagt efter rav ved Fanøs kyster. Takket være det høje saltindhold i vandet og den ofte kraftige vest- og sydvestenvind er der her de helt ideelle forhold til at søge efter disse imponerende harpiksfossiler, der er op til 50 millioner år gamle. De bedste forhold for succes er om morgenen efter kraftig vestlig og sydvestlig vind har ramt øen. Søg i den tang, som er blevet skyllet op på strandene, da hitraten er højest her, idet rav ofte er fanget i tanget.

Holidu sammenligner hundredvis af hjemmesider for at finde den ideelle feriebolig for dig til den bedste pris.

Booking.com Sommerhuse og ferieboliger på FanøBooking.com Sommerhuse og ferieboliger på Fanø
Airbnb Sommerhuse og ferieboliger på FanøAirbnb Sommerhuse og ferieboliger på Fanø
Vrbo Sommerhuse og ferieboliger på FanøVrbo Sommerhuse og ferieboliger på Fanø
Bookiply Sommerhuse og ferieboliger på FanøBookiply Sommerhuse og ferieboliger på Fanø
FeWo-direkt Sommerhuse og ferieboliger på FanøFeWo-direkt Sommerhuse og ferieboliger på Fanø
Abritel Sommerhuse og ferieboliger på FanøAbritel Sommerhuse og ferieboliger på Fanø
HRS Sommerhuse og ferieboliger på FanøHRS Sommerhuse og ferieboliger på Fanø
500+ mere
 1. Feriebolig
 2. Danmark
 3. Region Syddanmark
 4. Vestkysten
 5. Vesterhavet
 6. Fanø