Mine bookinger
Mine favoritter
  1. Hjælp center
  2. Tilbagemelding
  3. Tilbagemelding

Hvad du kan gøre for at hjælpe folk i Ukraine

På grund af den humanitære krise i Ukraine har folk hårdt brug for hjælp og husly. Holidu vil gerne yde hjælp ved at samle en oversigt over ressourcer: for dem, der er villige til at donere penge og for værter af ferieboliger eller lejligheds- og husejere, der gerne vil hjælpe.

Hvis du leder efter måder at yde støtte til Ukraine og det ukrainske folk på, er her to ting, du kan gøre for at hjælpe.

  1. Donér
  2. Tilbyd midlertidigt husly

Donér

Din donation kan være med til at give børn og familier øjeblikkelig hjælp, f.eks. mad, vand, hygiejnepakker, psykosocial støtte og kontanthjælp.

Nedenfor kan du finde en liste over organisationer, som du kan donere penge til, så du kan støtte ukrainerne på den mest relevante måde for dig:

Røde Kors
Denne organisation hjælper ukrainerne med nødhjælp som f.eks. mad, vand og andre vigtige varer og støtter hospitaler og sundhedsfaciliteter med medicinsk udstyr.
Sprog: EN, FR, ES, PT, DE, IT

UNICEF
Denne organisation hjælper ukrainske børn, der blev tvunget til at flygte fra deres hjem, med hygiejneprodukter, håndklæder og tæpper, førstehjælpskasser og andre forsyninger.

UNHCR
Denne organisation giver livreddende husly til familier, der blev tvunget til at flygte fra deres hjem. Den giver dem tæpper, madrasser og andre forsyningsartikler.
Sprog: de fleste EU-sprog

Malteser International
Denne organisation indsamler og uddeler forsyninger, herunder bl.a. medicin, senge, tæpper og mad, til ukrainere, der måtte flygte fra deres hjem.
Sprog: EN, DE, FR

Vostok SOS
Denne organisation hjælper ukrainere med at evakuere deres land, yder humanitær hjælp og psykosocial støtte.
Sprog: EN, UA

Voices of Children
Denne organisation hjælper ukrainske børn, der er ramt af krigen, med psykologisk støtte.
Sprog: EN, DE, ES, UA

Care
Denne organisation hjælper ukrainere med mad, vand, hygiejnepakker, psykosocial støtte og kontanthjælp, idet den prioriterer kvinder og piger, familier og ældre.
Sprog: EN

Tilbyd midlertidigt husly

Hvis du kan tilbyde sikker indkvartering, det være sig et værelse eller en hel lejlighed, bedes du registrere dig hos følgende tjenester:

Unterkunft Ukraine
En platform til at forbinde mennesker fra Ukraine med værter, der tilbyder indkvartering.
Sprog: EN, UA, PL, DE

Airbnb.org
Tilbyd dit hjem gratis eller til en nedsat pris for at hjælpe mennesker i nød. Det eneste, du skal gøre, er at stille en behagelig seng og nogle grundlæggende faciliteter til rådighed for ophold, der kan variere fra et par dage til et par uger. Airbnb.org samarbejder med nonprofitorganisationer, der ikke blot kontrollerer, at flygtninge er berettiget til gratis bolig, men også yder støtte før, under og efter opholdet. Airbnb giver værterne en allround beskyttelse kaldet AirCover, som omfatter ansvarsforsikring og beskyttelse mod materielle skader på op til 1 million USD hver.

Wunderflats
En platform for Tyskland, hvor du kan tilbyde en hel lejlighed eller et ekstra værelse. Lejerne vil blive kontrolleret, og ID/pas kontrolleres. Der kræves ingen minimumlejeperiode.
Sprog: DE, EN

We Help Ukraine
Denne platform giver mulighed for ikke kun at hjælpe med boliger, men også med medicinsk og psykologisk hjælp samt logistik, juridisk og økonomisk støtte, lokale sprogkurser eller ved at stille en arbejdsplads til rådighed for ukrainske folk.
Sprog: EN, RU, UA

Host 4 Ukraine
Dette er en platform, hvor folk kan tilbyde hjælp ved at stille bolig til rådighed - det være sig et hus, et værelse, en seng eller en sofa.
Sprog: EN, UA

Ukraina Services
Denne platform giver mulighed for at yde hjælp af alle slags til flygtninge - transport, indkvartering, juridisk bistand, psykologisk støtte og meget mere.
Sprog: EN, UA, PL

Hjalp denne artikel dig med dit spørgsmål?